Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2004

ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ

Ο σύντροφος Αμπού Μάχερ μίλησε προς τις Παλαιστινιακές και Λιβανικές μάζες που συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τα 9 χρόνια του ξεκινήματος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (P.F.L.P) και έδωσε υπόσχεση να συνεχιστεί η Επανάσταση μέχρι την εκπλήρωση των πραγματικών της στόχων, όσες και αν είναι οι δυσκολίες και οι συνομωσίες. Ορκίστηκε στους μάρτυρες της Παλαιστινιακής, της Λιβανέζικης και της Αραβικής Επανάστασης να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι να εκπληρωθούν οι στόχοι για τους οποίους θυσίασαν την ζωή τους. Επίσης είπε πως η «Αραβική Αλληλεγγύη» που φάνηκε τελευταία με τις συνδιασκέψεις του Ριάντ και του Καϊρου αποσκοπεί βασικά στην είσοδο της Αραβικής Αντίδρασης μέσα στην Παλαιστινιακή Επανάσταση και το Αραβικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα, έτσι ώστε ν’ ανοίξει η δυνατότητα αύξησης της ιμπεριαλιστικής επιρροής σ’ ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο. Πρόσθεσε ακόμα πως το «Λαϊκό Μέτωπο» δεν θα παραστεί στις εργασίες του Κεντρικού Συμβουλίου της PLO στη Δαμασκό διότι δεν δέχεται και ούτε θα δεχτεί ποτέ να συμμετέχει στις διαδικασίες συνομωσίας που θα κάνουν το λαό να δεχτεί την ανταλλαγή της επανάστασης με ένα ελεγχόμενο από τον Ιμπεριαλισμό κρατίδιο.
Παρακάτω ολόκληρος ο λόγος από την συγκέντρωση αυτή.

Αγωνιζόμενοι σύντροφοι, αγωνιζόμενε λαέ
Από μέρους του Πολιτικού Γραφείου του «Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης», από μέρους της κεντρικής Επιτροπής και από μέρους των ανταρτών και ανταρτισσών μέσα και έξω από τα κατεχόμενα Αραβικά εδάφη, χαιρετίζω αυτή τη συνάντηση με την ευκαιρία της ένατης επετείου του ξεκινήματος του «Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης». Εδώ, σας δίνουμε όρκο πως δεν θα κατεβάσουμε το ντουφέκι μέχρι ολόκληρη της απελευθέρωση της Παλαιστινιακής γης, εδώ ορκιζόμαστε στους μάρτυρες του Παλαιστινιακού Λαού που έπεσαν για να γίνουν θεμέλια της Παλαιστινιακής Δημοκρατικής κοινωνίας, τμήμα μιας ενιαίας Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Αραβικής κοινωνίας. Ορκιζόμαστε στους μάρτυρες του Λιβανικού Λαού που έπεσαν υπερασπίζοντας την Παλαιστινιακή Αντίσταση και την ελευθερία της στο Λιβανικό έδαφος, που έπεσαν υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των φτωχών, των εργαζομένων και των ταλαιπωρημένων αυτής της χώρας από τα δεινά των πολιτικών φεουδαρχών και των καπιταλιστών. Ορκιζόμαστε στους μάρτυρες μας, στους μάρτυρες του Προλεταριάτου σ’ όλες τις Αραβικές χώρες, τους μάρτυρες του παγκόσμιου Εθνικοαπελευθερωτικού Κινήματος που έπεσαν για την εργατική τάξη και την απελευθέρωση του ανθρώπου από την αποικιοκρατία και την εκμετάλλευση.
Θυμόμαστε πάλι ξανά τον Γκουεβάρα Γάζας, τον Γασσάν Καναφάνη, τον Αμπού Άμαλ – μάρτυρα του Τελ Αλ Ζατάρ- όλοι μελή της Κεντρικής Επιτροπής του «Λαϊκού Μετώπου» και δίνουμε και σ’ αυτούς υπόσχεση πως θα προχωρήσουμε με τις μάζες για την απελευθέρωση της γης και του ανθρώπου.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Το «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» ξεκίνησε μια πορεία αγώνα και πίσω δε γυρίζει, εφοδιασμένο από τις μακροχρόνιες εμπειρίες του Λαού μας πριν και μετά τη συμφορά, παίρνοντας επαναστατικά μαθήματα από κείνη την αγωνιστική Ιστορία, καθόρισε το στρατόπεδο των εχθρών και το στρατόπεδο των φίλων, καθόρισε τους στόχους και χάραξε το δρόμο για να τους φτάσει.
ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ είναι ο παγκόσμιος Ιμπεριαλισμός που τον καθοδηγεί η Αμερική, η Αραβική Αντίδραση που την καθοδηγεί οικονομικά και πολιτικά ο άξονας Σαουδική Αραβία-Αίγυπτος αντίστοιχα και οι Σιωνιστές που μας ξερίζωσαν από τη γη μας.
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ είναι οι Αραβικές μάζες, τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, το Προλεταριάτο, η εργατική τάξη και οι Σοσιαλιστικές χώρες στον κόσμο.
Φυσικά, μετά τον καθορισμό των φίλων και εχθρών, μετά τον καθορισμό των στόχων μας, πρέπει να καθορίσαμε το μέσο που μας οδηγεί σ’ αυτούς. Και αυτό το μέσο είναι ο μακροχρόνιος Λαϊκός Απελευθερωτικός Πόλεμος με όσα χρόνια και αν χρειαστούν, μ’ όσο αίμα και να χυθεί, μέχρι την λευτεριά μας.
Δεν θα αναφερθώ στην Ιστορία του Παλαιστινιακού Λαού πριν ή μετά την συμφορά, αλλά θα αναφερθώ στην τωρινή κατάσταση. Σήμερα συνωμοτούν οι εχθροί του Λαού μας, για να μας αφαιρέσουν αυτό το ντουφέκι απ’ τα χέρια μας και να μας τραβήξουν στην πορεία της συνομωσίας, στην πορεία της παράδοσης. Οι ενδείξεις αυτής της συνομωσίας είναι πολλές. Στον παγκόσμιο χώρο οι Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπαθούν να διαλύσουν το Παλαιστινιακό Πρόβλημα με την διευθέτηση στα συνέδρια της συνδιάσκεψης της Γενεύης. Στον Αραβικό χώρο, με την συνεργασία των Αράβων Βασιλειάδων και Προέδρων για να χτυπήσουν την εξέγερση των μαζών, να ξεγελάσουν το Κίνημα Αντίστασης και να αφαιρέσουν το τουφέκι του Αντάρτη. Μόνο έτσι θα πνίξουν τις μάζες, κάτω από το «φτερό» της παράδοσης και της διευθέτησης. Υπάρχουν επίσης – και αυτό είναι σοβαρό- οργανώσεις του Κινήματος Αντίστασης, που δέχτηκαν να προχωρήσουν στον προδοτικό δρόμο, πράγμα που δεν δέχονται οι μάζες και θα αντισταθούν μέχρι να καταστρέψουν αυτό το συμβιβασμό.

Σύντροφοι,
Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια συνομωσία μεγαλύτερη από τις δυνάμεις μας. Πρέπει να παραδοθούμε; Η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη: ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ, δεν θα παραδοθούμε στις συνωμοτικές δυνάμεις είτε έρχονται από την Συρία είτε από την Αίγυπτο είτε από την Σαουδική Αραβία είτε από οπουδήποτε αλλού. Δεν θα παραδώσουμε ούτε μια σφαίρα και δεν θα αφήσουμε το τουφέκι όσο είμαστε ζωντανοί. Θα σηκώσουμε πιο ψηλά τα όπλα μας και θα ορκιστούμε στο αίμα των μαρτύρων μας. Μπορεί να μας επιτεθούν, να μας χτυπήσουν, να περάσουν στους καταυλισμούς μας και να μας χτυπήσουν με τα τανκς αλλά η αγωνιστική μας Ιστορία θα γράψει πως αντιμετωπίσαμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και προχωρήσαμε με ψηλά το κεφάλι και αφήσαμε κληρονομιά για τις ερχόμενες γενιές μια ιστορική σελίδα που λέει: ΟΧΙ στην συνομωσία, ΟΧΙ στην παράδοση, ΝΑΙ στην συνέχιση της Επανάστασης.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Σήμερα που μιλάμε, η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη προδοσία. Το συριακό καθεστώς νόμιζε πως μπορεί να «αγκαλιάσει» την Παλαιστινιακή Αντίσταση και ζήτησε τη δημιουργία κοινών πολιτικό-στρατιωτικών ηγεσιών για να πετύχει μ’ αυτόν τον τρόπο, τον έλεγχο της. Όταν οι επαναστατικές οργανώσεις εμπόδισαν τα σχέδια του, κινήθηκαν όλες οι Αντιδραστικές δυνάμεις σύσσωμες με σκοπό να σταματήσουν τα φλογισμένα τουφέκια μας. Όταν αυτές οι δυνάμεις βρήκαν τις Λιβανέζικες μάζες, το Λιβανέζικο Πατριωτικό Κίνημα και την Παλαιστινιακή Αντίσταση σαν μια γροθιά ενωμένα, τότε ήρθαν τα «ειρηνευτικά» τους στρατεύματα για να βοηθήσουν τους φασίστες φαλαγγίτες λέγοντας πως ήρθαν δήθεν να προστατεύσουν το Πατριωτικό Κίνημα και το Κίνημα Αντίστασης. ΟΧΙ, δεν ήρθαν αυτά τα στρατεύματα για να προστατεύσουν τα Παλαιστινιακό Κίνημα Αντίστασης, ούτε για να προστατεύσουν την ενότητα του Λιβανικού λαού, ούτε για να προστατεύσουν την ενότητα της Λιβανικής Γης, ούτε για να αποτρέψουν τη διχοτόμηση. Ήρθαν για να πνίξουν την ταξική φωνή του αγωνιζόμενου λαού, ήρθαν για να ξαναφτιάξουν το Λίβανο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, ήρθαν για να σβήσουν μια για πάντα τη φωτιά της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
Ξεσηκώθηκαν οι μάζες, ξεσηκώθηκε το πατριωτικό Κίνημα και το Κίνημα Αντίστασης αντιμετώπισαν τις Συριακές δυνάμεις εισβολής στο Σοφάρ και στη Σιδώνα και ζήσαμε όλοι τις στιγμές όπου ο αντάρτης κατάφερε με το τουφέκι του και το Β7 να αντιμετωπίσει τα τανκς…θα ήταν ευχή να κρατήσει το τουφέκι του σηκωμένο στο Νότο ενάντια στο Σιωνιστικό εχθρό που κατέχει την πατρίδα, θα ήταν ευχή να μείνει πλάι στο Σύριο στρατιώτη υπερασπίζοντας την Κουνέιτρα, πόλη στο Γκολάν που κατέλαβαν και κατέστρεψαν οι Ισραηλινοί το ’67, υπερασπίζοντας κάθε σπιθαμή Αραβικής Κατεχομένης Γης. Αλλά το Συριακό Καθεστώς δεν ήθελε να μείνουν οι δυνάμεις στραμμένες ενάντια του Σιωνιστικού εχθρού, ήθελε να χτυπήσει το Λιβανέζικο Πατριωτικό Κίνημα και την Αντίσταση. Όταν όμως δεν κατάφερε στους στόχους του παρά το συσχετισμό δυνάμεων που διαταράχθηκε υπέρ αυτού, ήρθε τότε η «Αραβική Αλληλεγγύη» για να καταφέρει μεγαλύτερα χτυπήματα στην Αντίσταση και να πετύχει την πολιτική της σφαγή και τον αφοπλισμό της.
Στη συνδιάσκεψη του Ριάντ συμμετείχαν οι κόλακες της «Βρώμικης Πολιτικής» και πράκτορες του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού για να σχεδιάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις προθέσεις τους απέναντι στο Κίνημα Αντίστασης και το Λιβανέζικο Πατριωτικό Κίνημα. Αυτή η συνδιάσκεψη-συνωμοσία επικυρώθηκε στη συνδιάσκεψη του Κάϊρου και έμοιαζαν όλα όπως τότε που οι Άραβες Βασιλιάδες συνωμοτούσαν επί του Παλαιστινιακού λαού το 1936, 39, 48. Τα συμφέροντα τότε και τα συμφέροντα σήμερα….
Να δεχτούμε; Να παραδοθούμε; Τα είπαμε και τα ξαναλέμε! ΟΧΙ δεν θα παραδοθούμε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα αντιμετωπίζοντας όλες αυτές τις δυνάμεις. Θα μας πουν τυχοδιώκτες, εξτρεμιστές. Εμείς ξέρουμε τι είμαστε και ξέρουμε ποιος κρίνει. Συνηθίσαμε στις πιο δύσκολες συνθήκες και ξέρουμε καλά πως η επανάσταση και η λαϊκή εξέγερση δεν είναι…μια βόλτα. Ξέρουμε πως η επανάσταση θέλει τη μεγαλύτερη αφοσίωση, την περισσότερη προσφορά, τη μεγαλύτερη θυσία. Εμείς διαλέξαμε αυτό το δρόμο, υπολογίσαμε τις συνέπειες του και ξέρουμε πως όλοι αυτοί θα προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν. Υπάρχουν και οι δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης που δέχτηκαν ότι σχεδίασε η «Αραβική Αλληλεγγύη» (Αραβική Αντίδραση), να μας δοθεί δηλαδή κράτος ή μάλλον κρατίδιο στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη. Σ’ αυτές απαντούμε: Ο δρόμος που διαλέξαμε είναι ξεκάθαρος και σαφής. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, θα παλέψουμε για τα δικαιώματα μας, κρατώντας ψηλά τους στόχους μας, ενωμένοι με τις μάζες που έχουν συμφέρον στον αγώνα. Θα βαδίσουμε για τη δημιουργία του Ενιαίου Εθνικού Μετώπου που θα’ χει σαν πολιτική βάση μια ξεκάθαρη θέση που δεν δέχεται υποχωρήσεις και συμβιβασμούς και αγωνίζεται ενάντια κάθε προσπάθειας ρευστοποίησης ή αναστολής του ένοπλου αγώνα. Μάλιστα σύντροφοι, μια γερή οργανωτική δομή και ένα Ενιαίο Εθνικό Μέτωπο όπου θα συναντηθούν όλες οι δυνάμεις που απορρίπτουν τη διευθέτηση, που απορρίπτουν τις υποχωρήσεις, που απορρίπτουν κάθε προσπάθεια κηδεμονίας.
Πρέπει να μπούμε στις Αραβικές λαϊκές μάζες, αυτές που κυβερνούνται από τα αντιδραστικά καθεστώτα με την τρομοκρατία και την καταπίεση. Αυτές είναι ο φυσικός μας σύμμαχος. Πρέπει ν’ απευθύνουμε προς αυτές και να δημιουργήσουμε μαζί τους «Μέτωπα σύγκρουσης», εδώ στο Λίβανο, στη Συρία, στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία, στον Αραβικό Κόλπο, σε κάθε Αραβική χώρα. Πρέπει να τις συναντήσουμε, να αγωνιστούμε μαζί τους, να σχηματίσουμε το πλατύ Εθνικό Μέτωπο σ’ ολόκληρο τον Αραβικό χώρο. Πρέπει να δυναμώσουμε την αποφασιστικότητας μας, για μια γερή οργανωτική δομή, για ένα Ενιαίο Εθνικό Παλαιστινιακό Μέτωπο με τις Αραβικές συμμαχίες, με τις συμμαχίες σε παγκόσμιο επίπεδο μ’ όλες τις διεθνιστικές και εθνικοαπελευθερωτικές δυνάμεις που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τον Ιμπεριαλισμό και την καταπίεση.
Χωρίς αμφιβολία πως με τη συνέχεια αυτού του αγώνα θα καταφέρουμε την νίκη ενάντια στους Εθνικούς και ταξικούς μας εχθρούς, θα καταφέρουμε τους στόχους μας και θα γυρίσουμε στη Παλαιστίνη για να δημιουργήσουμε εκεί μια προοδευτική δημοκρατική κοινωνία.
Αύριο σύντροφοι, θα συγκληθεί στη Δαμάσκο το Κεντρικό Συμβούλιο της PLO μετά από μεγάλη περίοδο διακοπής. Τι θα ζητηθεί σ’ αυτή τη συνάντηση; Θα ζητηθεί η ανανέωση της αποφασιστικότητας για τη συνέχεια του αγώνα μέχρι την εκπλήρωση των στόχων που αναφέρονται στο Παλαιστινιακό Εθνικό Πρόγραμμα: μήπως θα γίνει αυτή η συνάντηση για να διακηρυχτεί ότι απορρίπτουμε τις συνομωσίες που μαγειρεύτηκαν στο Ριάντ; Μήπως θα γίνει αυτή η συνάντηση για να μας προτρέψει στην αντιμετώπιση των Συριακών δυνάμεων εισβολής στο Λίβανο;
Δεν νομίζουμε πως θα γίνει τίποτα απ’ αυτά στη Δαμασκό. Αυτό που θα γίνει είναι να βρουν τρόπους να εκμεταλλευτούν τις παγκόσμιες συνθήκες για να κερδίσουν «κάτι» στην πορεία για τη δημιουργία του Παλαιστινιακού κρατιδίου στο τμήμα εκείνο που θα παραχωρήσει ο Σιωνισμός στη Παλαιστίνη. Θα βάλουν τα σχέδια τους και θα κάνουν βήματα που θα τους φέρουν σ’ αυτό το σκοπό. Γιατί αν ήθελαν το αντίθετο, δεν θα συγκαλούσαν Κεντρικό Συμβούλιο στη Δαμασκό, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες κρατούμενοι αγωνιστές στη Δαμασκό, κρατούμενοι από το Λίβανο, τη Παλαιστίνη, τη Συρία και άλλες Αραβικές χώρες, που υποστήριξαν την Παλαιστινιακή υπόθεση. Αν ήθελαν το αντίθετο θα έλεγαν στο λαό: να το τουφέκι σου, αυτό είναι η ζωή σου, κράτα το σφιχτά, θα μείνουμε μαζί στο ίδιο χαράκωμα, θα αγωνιστούμε μέχρι ν’ απελευθερώσουμε την πατρίδα μας ή να πέσουμε γι’ αυτήν. Αυτός είναι ο δρόμος των αγωνιστών, αυτός είναι ο δρόμος του Αγώνα, της συνέχειας της επανάστασης. Το Κεντρικό Συμβούλιο θα ζητήσει επίσης σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου (Εθνοσυνέλευση) που αυτή τη φορά θέλουν να είναι πιο πλατύ. Αλλά αυτή η πλάτυνση του Εθνικού Συμβουλίου θα γίνει από τους αντάρτες; Από τις μάζες του Τελ-Αλ-Ζάαταρ; Από τις μάζες του Ντμάιεγ; Από τις μάζες των καταυλισμών των προσφύγων που αντιστάθηκαν σ’ όλες τις μορφές της συνωμοσίας; ΟΧΙ, δεν θα πλατύνει το Εθνικό Συμβούλιο απ’ αυτές τις επαναστατικές δυνάμεις που αγωνίστηκαν και πήραν τις ευθύνες τους τελευταίους 20 μήνες, αλλά θα πλατύνει από ανθρώπους που έζησαν και ζουν στη Σαουδική Αραβία, στον Αραβικό Κόλπο και το Κουβέιτ, όλοι μέσα στα πλούτη και που πιστεύουν στον ίδιο δρόμο, στην ίδια μεθοδολογία που ακολουθεί η ηγεσία της PLO.
Γι’ αυτό το «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» που απεχώρησε από την εκτελεστική επιτροπή τον Ιούνιο του 1974 και μποϋκοτάρισε τις συνεδριάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου, ανανεώνει σήμερα την υπόσχεση μπροστά σας πως δεν θα πάει στη Δαμασκό, δεν θα πάει στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου, αλλά θα μείνει μαζί σας, με τις μάζες, με τον πραγματικό ηγέτη της επανάστασης στους καταυλισμούς και αλλού, θα μείνουμε μαζί, προσέχοντας τον κίνδυνο και τις συνωμοτικές δυνάμεις που άρχισαν ήδη να ραδιουργούν σε βάρος μας.
Χθες επαναστάτησαν οι μάζες ενάντια στα γραφεία της Αλ-Σάϊκα που αποτελούν όργανα του Συριακού καθεστώτος και με πραγματικό πατριωτισμό κατάφεραν μέσα σε 24 ώρες να διαλύσουν τα γραφεία της «Συριακής ασφάλειας» όπου υπήρχαν. Και ήρθαν πάλι οι ηγέτες της PLO για να συμβάλλουν στην επιστροφή των δολοφόνων στα γραφεία τους. Αλλά αυτοί που αντιστάθηκαν είναι και πάλι έτοιμοι ν’ αποδείξουν για άλλη μία φορά την επαναστατική τους συνείδηση και να μην επιτρέψουν στους πράκτορες της ασφάλειας και στα «δεύτερα γραφεία» οποιαδήποτε δραστηριότητα. Σας καλούμε να ματαιώσετε την συνωμοσία που γίνεται σε βάρος της δικής σας υπόθεσης. Μάλιστα Επαναστατική θέση είναι εκείνη που απαιτεί μαζικό και πολιτικό αγώνα σε πολλά μέτωπα (η διαδήλωση, η λέξη, η πολιτική δραστηριότητα, η εκδήλωση) για να κρατηθεί το τουφέκι πιο δυνατά, πιο συνειδητά. Επαναστατείτε ενάντια στη σημερινή πραγματικότητα. Ενάντια των προδοτικών ηγεσιών, επαναστατήστε ενάντια των πρακτόρων όπου και αν βρίσκονται για να αποδείξουμε όλοι μαζί πως είμαστε ένας λαός που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, γιατί δεν έχει τίποτα να χάσει. Το μόνο που θα χάσουμε θα είναι το τουφέκι μας και την επανάστασή μας.
Με αυτές τις ευθύνες θα βαδίσουμε μέσα στην ιστορία και θα γράψουμε με το αίμα μας το ιστορικό μας δικαίωμα.
Σύντροφοι, ένα τμήμα από τις επαναστατικές μας δυνάμεις θα κατευθυνθεί προς τον Νότο για να αγωνιστεί ενάντια των Σιωνιστών και να πολεμούσε ταυτόχρονα τις απομονωτικές φασιστικές δυνάμεις που κατάντησαν όργανα αιχμής του Σιωνιστικού εχθρού. Σ’ αυτή τη φάση την τόσο επικίνδυνη πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά και κατάλληλα όσο καιρό και αν χρειαστεί, όσα εμπόδια κι αν μπουν μπροστά μας, για να φτάσουμε στην πραγματική νίκη, την απελευθέρωση ολόκληρης της Παλαιστινιακής Γης.
Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Δεν θέλω να μακρηγορήσω γιατί υπάρχει σεβαστό πρόγραμμα από τα παιδιά του «Λαϊκού Μετώπου», τα παιδιά σας που αντιπροσωπεύουν επαναστατική μεθοδολογία στη Λέσχη της Νεολαίας και πρωτοπορίας. Είναι η γενιά που θα πάρει τη φωτιά της επανάστασης και θα την μεταδώσει στις επόμενες γενιές.
Σ’ αυτή τη συγκέντρωση χαιρετίζουμε το Λαό στα κατεχόμενα εδάφη που από το 1948 συνεχίζει να υποφέρει κάτω από Εθνικό-ταξικό εχθρό. Κάθε μέρα ακούμε και διαβάζουμε τα νέα των μαζικών εξεγέρσεων. Πρέπει να τους φτάσουμε σε πατριωτισμό και αυτοθυσία, να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας με θάρρος και επιστημονικότατα. Να επαναστατούμε ενάντια στην πραγματικότητα τη σημερινή και να είναι οι μέρες μας όπως οι μέρες του λαού μας στα κατεχόμενα εδάφη. Μέρες γεμάτες πολιτικούς αγώνες, στρατιωτικούς αγώνες, μαζικούς αγώνες.
Ελπίζω να συναντηθούμε ξανά μαζί για να ανανεώσουμε τον όρκο μας στο αίμα των μαρτύρων μας και να σηκώνουμε κάθε μέρα και πιο ψηλά τη σημαία του αγώνα και να μπαίνουμε πιο συνειδητά στην Επανάσταση.
Ζήτω το «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης».
Ζήτω η Παλαιστινιακή Επανάσταση.

<<Πίσω                                                                                     Συνέχεια>>