Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Η Λέιλα Χάλεντ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η Λέιλα Χάλεντ, η γυναίκα-σύμβολο του πεισματικού, ασίγαστου εδώ και δεκαετίες αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού για Ελευθερία και Δικαιοσύνη, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο Resistance Festival.
Πρόσφατα η Λέιλα πραγματοποίησε περιοδεία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στα πλαίσια της οποίας επισκέφθηκε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πείσμα του κατοχικού κράτους του Ισραήλ, που προσπαθεί πάντα να αποτρέψει τα ταξίδια της στην Ευρώπη.
Στο Resistance Festival, θα μιλήσει την Παρασκευή 24/6 στις 8:00μμ στην εναρκτήρια πολιτική εκδήλωση με θέμα: Ελεύθεροι Λαοί σε Ελεύθερες Χώρες.
Δείτε το πολιτικό πρόγραμμα του Resistance Festival 2016 εδώ

Μετά την κεντρική ομιλία της Παρασκευής, θα παιχτεί η θεατρική παράσταση "Το όνομα μου είναι Rachel Corrie", σε σκηνοθεσία της Μ. Παπαδημητρίου. 

Η Λέιλα Χάλεντ, στο  μήνυμα που απευθύνει προς τον ελληνικό λαό. , δηλώνει πως "Είναι μεγάλη μου χαρά που θα επισκεφτώ την Ελλάδα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Έρχομαι να εκπροσωπήσω τον Παλαιστινιακό λαό που εξακολουθεί να υποφέρει από την ισραηλινή κατοχή, συνεχίζει όμως να αντιστέκεται".

Με αφορμή την, ιστορικής σημασίας, επίσκεψή της, θα κυκλοφορήσει σαράντα τρία χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία και για πρώτη φορά στα ελληνικά, το αυτοβιογραφικό της βιβλίο "Ο λαός μου θα ζήσει" από τις εκδόσεις Α/συνέχεια. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μιλάει όχι μόνο για την Χάλεντ αλλά και για ένα ολόκληρο λαό που συνεχίζει, όπως και η ίδια, να αντιστέκεται περήφανα και με κάθε μέσο. Το r-freepalestine.blogspot.com είναι υπερήφανο που βοήθησε στην πραγματοποίηση αυτής της έκδοσης.

Η Λέιλα Χάλεντ θα υπογράφει τα βιβλία της το Σάββατο 25/6 και την Κυριακή 26/6, 8:30-9:30 μμ στο χώρο του Resistance Festival.

Μετρώντας τις μέρες για τον ερχομό της, μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ "Leila Khaled:Hijacker" που σκιαγραφεί το πορτρέτο της διάσημης αεροπειρατίνας-σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, με ελληνικούς υπότιτλους από το r-freepalestine.blogspot.com (πατήστε στην ένδειξη cc/υπότιτλοι).