Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

PFLP: Τα σχόλια του Αμπάς αποτελούν ευθεία απειλή σε βάρος του δικαιώματος της επιστροφής

Πηγή: pflp.ps/english 17 Φεβρουαρίου 2014

Οι εκτενείς παρατηρήσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΠΑ, Μαχμούντ Αμπάς για το παλαιστινιακό δικαίωμα της επιστροφής σε μια ομάδα ισραηλινών φοιτητών, αποτελούν ευθεία απειλή σε βάρος του δικαιώματος επιστροφής και των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων προσφύγων, είπε το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
Το PFLP καταδίκασε την συνάντηση με 270 ισραηλινούς φοιτητές που οργανώθηκε από τα πολιτικά κόμματα του σιωνισμού και τις ΜΚΟ της ομαλοποίησης ως απαράδεχτη, τονίζοντας πως αποτελεί την επιτομή των υποδεέστερων πολιτικών της συνδιαλλαγής και των διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, η συνάντηση υποτιμάει τις παλαιστινιακές και διεθνείς προσπάθειες για μποϋκοτάζ της σιωνιστικής οντότητας και την απόρριψη της ομαλοποίησης σε μια περίοδο που το οικονομικό, ακαδημαϊκό και πολιτιστικό μποϋκοτάζ κατά του κράτους κατοχής και των θεσμών του, βρίσκεται σε άνοδο. Η συνάντηση, λέει το PFLP, είναι η λογική κατάληξη των αποτυχημένων συμφωνιών του Όσλο και των διαπραγματεύσεων που ακολούθησαν τα τελευταία 20 χρόνια.
Η δήλωση του Αμπάς ότι «δεν επιδιώκει να πνίξει το Ισραήλ με εκατομμύρια πρόσφυγες που θα άλλαζαν την φύση του» και ότι ψάχνει για μια «δημιουργική λύση», είναι επικίνδυνη για το θεμελιώδες δικαίωμα 6 εκατομμυρίων Παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν σπίτι τους και στην πατρίδα τους, από όπου κι εκδιώχτηκαν. Το δικαίωμα της επιστροφής είναι η καρδιά του παλαιστινιακού ζητήματος. Οι προσφυγικοί καταυλισμοί είναι οι ανεξάντλητες πηγές του παλαιστινιακού εθνικού απελευθερωτικού κινήματος. Για περισσότερα από 65 χρόνια, οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες αγωνίζονται να επιστρέψουν σπίτι.
Αυτές οι δηλώσεις αποτελούν άμεση κι επικίνδυνη απειλή σε βάρος των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων προσφύγων και δείχνουν την προθυμία να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των ΗΠΑ και το σχέδιο Κέρι, που θέλουν να ρευστοποιήσουν το παλαιστινιακό σκοπό και να επιβάλλουν το ρατσιστικό επονομαζόμενο «εβραϊκό κράτος» στην Παλαιστίνη. Επιπλέον δείχνουν την προθυμία της παλαιστινιακής μπουρζουαζίας να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και του εθνικού σκοπού. Το PFLP τονίζει πως το σχέδιο Κέρι πρέπει να απορριφθεί και να ηττηθεί από όλες τις παλαιστινιακές δυνάμεις και γι’ αυτό θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις για να υπερασπιστεί τον παλαιστινιακό λαό και τον σκοπό του.
Το Μέτωπο, μαζί με άλλες οργανώσεις, συμμετείχε σε διαδήλωση ενάντια στην συνάντηση, απαιτώντας να μπει ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις και στην ομαλοποίηση, τη απόρριψη του σχεδίου Κέρι, την παλαιστινιακή ενότητα και αντίσταση που θα υπερασπιστεί τα παλαιστινιακά δικαιώματα και πρώτα απ’ όλα το δικαίωμα της επιστροφής.