Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

17-24 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ahmad Sa’adat και τους Παλαιστίνιους κρατούμενους

πηγή:freeahmadsaadat.org/ 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ahmad Sa’adat, Παλαιστίνιος ηγέτης, βουλευτής και Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, κρατείται στις ισραηλινές φυλακές από τις 15 Μαρτίου 2006. Πριν ήταν κρατούμενους στις φυλακές της Παλαιστινιακής Αρχής, υπό την επιτήρηση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, από τον Ιανουάριο του 2002.
Μετά από 11 χρόνια φυλάκισης του Ahmad Sa’adat, υψώνουμε τις φωνές μας ακόμα μια φορά για να πούμε: Ελευθερώστε τον Ahmad Sa’adat! Ελευθερώστε τους Πολιτικούς Κρατούμενους!
Σε όλη την Παλαιστίνη και παγκοσμίως, θα πραγματοποιηθούν δράσεις που θα σηματοδοτήσουν αυτές τις μέρες και θα σταθούμε αλληλέγγυοι στον Ahmad Sa’adat και τους 5.200 Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές. 
Ο Sa’adat πέρασε πάνω από τρία χρόνια στην απομόνωση μέχρι την μεγάλη νίκη των κρατουμένων στην μαζική απεργία πείνας χιλιάδων Παλαιστινίων φυλακισμένων τον Απρίλιο-Μάιο 2012.
Στις 22 Οκτωβρίου 2009, πραγματοποιήθηκε μια παγκόσμια ημέρα δράσης σε υποστήριξη του Ahmad Sa’adat με γεγονότα στην Ιρλανδία, Ιταλία, ΗΠΑ, Δανία, Ελλάδα, Βραζιλία, Βρετανία και αλλού. Από τις 5-15 Οκτωβρίου 2010, έλαβαν χώρα δράσεις σε όλο τον κόσμο, σηματοδοτώντας την 500η ημέρα απομόνωσης του Sa’adat με απαίτηση την απελευθέρωση του. Στις 18 Οκτωβρίου 2011, τελείωσε η απεργία πείνας πους ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2011 και απελευθερώθηκαν 1000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, ενώ το ισραηλινό κράτος έδωσε υποσχέσεις που δεν τήρησε για τον τερματισμό της απομόνωσης.
Φέτος, από τις 17-24 Οκτωβρίου 2013, στηρίζουμε την απελευθέρωση στον Ahmad Sa’adat και τους συντρόφους Παλαιστίνιους κρατούμενους. Απαιτούμε την απελευθέρωση τους και δείχνουμε πως δεν τους έχουμε ξεχάσει.
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να ενημερώσετε την Εκστρατεία για την Απελευθέρωση του Ahmad Sa’adat για τοπικές δράσεις. Θα προσθέσουμε τις παρεμβάσεις σας στο σάιτ της εκστρατείας και θα τις δημοσιοποιήσουμε.
Προτεινόμενες δράσεις:
1)Διαμαρτυρία στην ισραηλινή πρεσβεία
2)Διανομή φυλλαδίων για τον Ahmad Sa’adat και τους παλαιστίνιους κρατούμενους (επιπλέον πηγές θα προστεθούν στο σάιτ)
3)Σηκώστε πανό στην πόλη σας που θα ζητάει την απελεθεύρωση του Ahmad Sa’adat και των Παλαιστίνιων κρατούμενων
4) Φόρουμ ή εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους αγώνες του Ahmad Sa’adat και των Παλαιστίνιων κρατουμένων
Για βοήθεια και υποστήριξη των δράσεων σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Εκστρατεία για την Απελευθέρωση του Ahmad Sa’adat στο campaign@freeahmadsaadat.org.
Campaign to Free Ahmad Sa’adat
15 Σεπτεμβρίου 2013