Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμμετέχει στην αποστολή του Estelle

...Η αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού στην κατοχή της χώρας του, ο δίκαιος αγώνας του για λευτεριά, ειρήνη, δημοκρατία, ο αγώνας του ενάμισι εκατομμυρίου κατοίκων της Γάζας για επιβίωση, ενάντια στον αποκλεισμό που τους έχει επιβληθεί, έχουν γίνει σύμβολα αντίστασης και πάλης όλων των λαών. Είναι ένας αγώνας που ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια νιώθει όλο και πιο κοντά του, με το καθεστώς της Τροϊκανής κατοχής, της οικονομικής δικτατορίας και της καταπάτησης κάθε δικαιώματος του από το ειδικό καθεστώς που έχει επιβληθεί και υπηρετεί η Τρόικα εσωτερικού.
Η αντίσταση του Ελληνικού λαού και της αριστεράς στις πολιτικές διάλυσης και καταπίεσης της χώρας και της κοινωνίας μας, έχει επίσης γίνει σύμβολο για τους αγώνες των λαών του κόσμου, που ανεμίζουν την ελληνική σημαία πλέον δίπλα στην παλαιστινιακή, και τώρα δίπλα στο “είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι” αντηχεί το “είμαστε όλοι Έλληνες”.

Στα πλαίσια αυτά ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος συμμετέχει στην αποστολή αλληλεγγύης του Estelle και δηλώνει: 
«Οι αγώνες του Ελληνικού και του Παλαιστινιακού λαού συνδέονται με τον αγώνα ενάντια στην πολιτική και οικονομική κατοχή, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ελευθερία, για ειρήνη. Είναι κοινοί αγώνες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της περιφέρειας μας ως κομμάτι ενός κοινού προβλήματος, ενάντια στις τυχοδιωκτικές επιδιώξεις των ισχυρών της γης, στα συμφέροντα των πολυεθνικών και στα πρόθυμα να θυσιάσουν τους λαούς τους κράτη-χωροφύλακες και κυβερνήσεις στην περιοχή μας. 
Καθήκον μου είναι να στηρίζω κάθε δίκαιο αγώνα, όπως του λαού της Παλαιστίνης, για λόγους που αφορούν άμεσα εμάς τους ίδιους, για λευτεριά και δικαιοσύνη. Πλέουμε προς τη λωρίδα της Γάζας για να σπάσουμε το εμπάργκο του Ισραήλ, για να στηρίξουμε των αγώνα των Παλαιστίνιων, για να στηρίξουμε τους αγώνες των λαών στην Ευρώπη και στον κόσμο. Με τον ίδιο τρόπο που χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός βρίσκεται πλάι στον Παλαιστινιακό, βρίσκομαι κι εγώ παρόν στους αγώνες του λαού της πόλης μας, όπως στο πλάι σας βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και κάθε προοδευτικός πολίτης.
 Όλοι μαζί, συνεχίζουμε τον κοινό μας αγώνα σε κάθε μέτωπο, μέχρι την ανατροπή των καταπιεστικών καθεστώτων, και την λευτεριά και φιλία των λαών. Η ζεστασιά της αλληλεγγύης των κοινωνιών και των λαών είναι η μόνη που μπορεί να λιώσει τους πάγους των μνημονίων και των αποκλεισμών.»