Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Οι κρατούμενοι του PFLP απορρίπτουν την πρόταση της κατοχής να σταματήσουν την απομόνωση του Sa'adat, αν λήξουν την απεργία πείνας

Πηγή: www.freeahmadsaadat.org 28 Απριλίου 2012 

Οι κρατούμενοι του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που βρίσκονται στην φυλακή Mejiddo απέρριψαν την προσφορά των αξιωματούχων των ισραηλινών φυλακών, που πρότειναν τον τερματισμό της απομόνωσης του Ahmad Sa'adat με την προϋπόθεση να λήξουν την απεργία πείνας, όπως αναφέρει η  Fuad al-Khafsh από το Κέντρο Κρατουμένων Ahrar.
Οι ισραηλινοί φύλακες προσέγγισαν τους απεργούς πείνας του PFLP στο Mejiddo, προτείνοντας τους τον τερματισμό της απομόνωσης του Sa'adat, του Γενικού Γραμματέα του PFLP, που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση για περισσότερο από τρία χρόνια. Η απομόνωση του Sa'adat αποτέλεσε το πιο σημαντικό έναυσμα για τις απεργίες πείνας που εξαπλώθηκαν τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2011. Η επ’ αορίστου απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 17 Απριλίου 2012- ημέρα των Παλαιστινίων κρατουμένων- ξεκίνησε με την συμμετοχή 1600 απεργών και αυξάνονται κατά εκατοντάδες κάθε μέρα. Συμμετέχουν κρατούμενοι από όλα τα παλαιστινιακά πολιτικά κόμματα και παρατάξεις και απαιτούν την απαγόρευση της απομόνωσης, τον τερματισμό της διοικητικής κράτησης, να επιτρέπονται οι οικογενειακές επισκέψεις και πρόσβαση στην εκπαίδευση και την ενημέρωση.  
Σε απάντηση αυτής της προσφοράς, οι κρατούμενοι του PFLP αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία πείνας, λέγοντας ότι «το ζήτημα της απομόνωσης των κρατουμένων αφορά όλους και δεν μπορεί να διαχωριστεί. Δεν αφορά μόνο την λήξη της απομόνωσης του Sa'adat, αλλά όλων των κρατουμένων». Η Khafsh είπε στο πρακτορείο Safa ότι οι αξιωματούχοι των ισραηλινών φυλακών έκαναν παρόμοιες προτάσεις σε κρατούμενους άλλων παρατάξεων, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν διάσπαση ανάμεσα τους, στην οποία όμως απέτυχαν.