Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

ΠΑΟ-Μακάμπι: Παρέμβαση από αλληλέγγυους στον Παλαιστινιακό λαό

Πηγή: Πρωτοβουλία "Ένα καράβι για τη Γάζα", 21 Μαρτίου 2012

Μέλη της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για την Γάζα" και του "Συλλόγου Ιντιφάντα" ύψωσαμε το πανό FREEDOM TO PALESTINE στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ του ΠΑΟ και της ισραηλινής Μακάμπι, για να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό που εδώ και 64 χρόνια βάλεται από το σιωνιστικό καθεστώς μέσω της στέρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, των παράνομων εποικισμών, του τείχους, των βομβαρδισμών και του αποκλεισμού της Γάζας και πολλών άλλων εγκλημάτων που συντελούνται με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας.

Αποφασίσαμε να κάνουμε την παρέμβαση αυτή καθώς θεωρούμε χρέος μας να μη μένουν ούτε στην αφάνεια ούτε στο απυρόβλητο τα καθημερινά εγκλήματα εις βάρος του φίλου και αδερφού λαού της Παλαιστίνης.

Βέβαια την ίδια άποψη δεν την είχε και η υποδουλωμένη στη δοτή κυβέρνηση, ΕΛ.ΑΣ, η οποία απαίτησε να εξαφανιστεί το πανό καθώς "εξόργιζε" όπως είπαν, τους "συμμάχους" μας Ισραηλινούς.

Όταν αρνηθήκαμε, προέβαλαν το επιχείρημα ότι τα πανό με πολιτκό περιεχόμενο απαγορεύονται από τη διοργανώτρια αρχή. Απαντήσαμε ότι και η κατοχή απαγορεύεται και όσο αυτή υπάρχει θα υπάρχει και αντίσταση.

Απειληθηκαμε με σύλληψη και όταν ρωτήσαμε το λόγο και ποιο νόμο παραβαινουμε δεν πήραμε καμμία απάντηση.

Περίπου 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ο οργανωτης της κερκίδας θύμησε στον κόσμο τη συνεχιζόμενη ισραηλινη βάρβαρη πολιτική εις βαρών του λαού της Παλαιστίνης όπου και όλο το γήπεδο αναφώνησε "Λευτεριά στην Παλαιστίνη".

Ευχαριστούμε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτή τη δράση και που με την παρουσία τους έκαναν κατανοητό στη Μοσάντ και τα τσιράκια της ότι το πανό θα απομακρυνθεί όταν ΕΜΕΙΣ θελήσουμε.