Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας ! Λευτεριά σε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους

Πηγή: Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό "Ιντιφάντα", 10 Οκτωβρίου 2011

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα», δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, που απαιτούν να μπει ένα τέρμα στο βάρβαρο καθεστώς απομόνωσης του Αχμάντ Σααντάτ, γενικού γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων, να σταματήσουν τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός και να γίνουν σεβαστά τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των ιδίων και των οικογενειών τους.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές κατοχικές φυλακές, ξεκίνησαν απεργία πείνας σε απάντηση στις επίσημες πολιτικές της σιωνιστικής κυβέρνησης και της φασιστικής διοίκησης των φυλακών, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους και την αξιοπρέπεια τους. Η απεργία ξεκίνησε από κρατούμενους που πρόσκεινται στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), αλλά σύντομα άρχισαν να συμμετέχουν και κρατούμενοι από τις υπόλοιπες παλαιστινιακές παρατάξεις. Κάποιες εκατοντάδες βρίσκονται σε απεργία πείνας επ’ αόριστον και άλλοι πραγματοποιούν εβδομαδιαίες επαναλαμβανόμενες 3ήμερες απεργίες πείνας και άλλες δράσεις ανυπακοής. Ακόμα περισσότεροι αναμένεται να συμμετάσχουν αυτήν την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και Παλαιστίνιες κρατούμενες. Παρ’ όλη την κλιμάκωση της καταστολής από τις ισραηλινές σιωνιστικές δυνάμεις, με επιδρομές στα κελιά και ξυλοδαρμούς, ρίψη δακρυγόνων, τιμωρητικές μεταγωγές, απομόνωση, αφαίρεση του αλατόνερου των απεργών πείνας και άλλα εκδικητικά μέτρα, οι Παλαιστίνιοι δείχνουν για ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητα τους και αρνούνται να υπακούσουν σε οποιαδήποτε εντολή, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Ακόμα και με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις, πάνω από 5 χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στοιβάζονται στις ισραηλινές φυλακές. Ανάμεσά τους κάπου 37 γυναίκες και πάνω από 250 παιδιά. Αλλά και πάνω από 20 εκλεγμένοι Παλαιστίνιοι βουλευτές, οι περισσότεροι της Χαμάς.

Το σιωνιστικό κράτος κατά παράβαση της 4ης Συνθήκης της Γενεύης και του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα που έχει συνυπογράψει, εξακολουθεί να ασκεί το καθεστώς διοικητικής κράτησης, απομόνωσης και βασανιστηρίων με σκοπό να κάμψει το ηθικό των Παλαιστινίων αγωνιστών, ενώ δεν επιτρέπει τις επισκέψεις συγγενών –ειδικά για τους κρατούμενους από την Λωρίδα της Γάζας- και δεν σέβεται το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση. Φυσικά απολαμβάνει την ατιμωρησία με την ανοχή του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση δυναμώνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ μέσα από εμπορικές συμφωνίες ενώ νομιμοποιεί και ενισχύει το στρατιωτικό κατοχικό καθεστώς αγοράζοντας ισραηλινά οπλικά συστήματα και μέσα καταστολής διαδηλώσεων. Ο ελληνικός λαός όμως δείχνει ότι τα φιλό-παλαιστινιακά του αισθήματα ήταν πάντοτε δυνατά και ανεξάρτητα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων του. Στηρίζει τον αγώνα των Παλαιστινίων, αλλά και των υπολοίπων αραβικών λαών, για αξιοπρέπεια, ελευθερία, ανεξαρτησία και δημοκρατία. Αυτός εξάλλου είναι και ο κοινός στόχος όλων των λαών της Μεσογείου.

Καλούμε λοιπόν όλους τους ανθρώπους με συνείδηση και τις κινήσεις αλληλεγγύης να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων και να δείξουν με κάθε τρόπο την στήριξη τους στον δίκαιο αγώνα τους.

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ