Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο τελευταίος φίλος των Σιωνιστών και του ΔΝΤ

Του James Petras, πηγή: petras.lahaine.org 25/2/2011

Ο James Petras είναι ένας αντιιμπεριαλιστής συγγραφέας και ακαδημαικός. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία και άρθρα πολλά από τα οποία δημοσιεύονται σε προοδευτικές αλλά και μεγάλες εφημερίδες. Έχει ο ίδιος συμμετοχή σε κοινωνικά κινήματα όπως το κίνημα των χωρίς γη στη Βραζιλία.


Εν μέσω των αραβικών εξεγέρσεων στην Μέση Ανατολή, σε μια στιγμή που ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε δημόσια τον ισραηλινό αποκλεισμό στην Γάζα και την παράνομη αρπαγή εδαφών στην Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, υποσχέθηκε σε αντιπροσωπεία Αμερικανό-Εβραίων αρχηγών ότι θα έκανε ότι μπορούσε για να κάμψει την αντίθεση της ΕΕ και να προωθήσει τα οικονομικά, διπλωματικά και πολιτικά συμφέροντα του Ισραήλ.


Οι Αμερικανό-εβραίοι, που πρόσφατα επέστρεψαν από το ταξίδι τους στην Αθήνα, περιέγραψαν τον Παπανδρέου ως τον πιο λογικό (=δουλικό) Ευρωπαίο ηγέτη που έχουν γνωρίσει το τελευταίο διάστημα. Η δουλοπρεπής υπακοή του Παπανδρέου στα ισραηλινά συμφέροντα περιλαμβάνει και την υπόσχεση που έδωσε στην αντιπροσωπεία Αμερικάνων επιφανών σιωνιστών, να χρησιμοποιήσει την επιρροή του και να πιέσει την νέα στρατιωτική χούντα της Αιγύπτου να τηρήσει τις συμφωνίες του Μουμπάρακ με το Ισραήλ (Ευρωπαϊκός Εβραϊκός Τύπος, 11/2/11). Αυτές περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό της Γάζας και την υποστήριξη ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο, στη Συρία και στους Παλαιστίνιους. Με άλλα λόγια, ο Παπανδρέου υποστηρίζει ανοιχτά την προηγούμενη συνεργασία της Αιγύπτου στις μυστικές δολοφονικές επιθέσεις και απαγωγές Αράβων ανταρτών του Ισραήλ.

Ο Παπανδρέου δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την προώθηση των ισραηλινών εξαγωγών στην ευρωπαϊκή αγορά παρά για της χώρας την οποία φαινομενικά αντιπροσωπεύει. Υποσχέθηκε σε μια αντιπροσωπεία από το Συνέδριο των Προέδρων των Μεγάλων Αμερικανό-εβραϊκών Οργανισμών να «ενσωματώσει το Ισραήλ στην ευρωπαϊκή αγορά», ενώ ο ίδιος έχει συρρικνώσει την ελληνική οικονομία κατά 10% το διάστημα 2009-11 και έχει διπλασιάσει την ανεργία από 8% σε 16%. Η γλοιώδης υποτέλεια του Παπανδρέου στο Ισραήλ και στην Αμερικανό-σιωνιστική δύναμη φαίνεται από την εγκάρδια υποδοχή και τις πρόσφατες συμφωνίες με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Νεντανιάχου και τον Υπουργό Εξωτερικών του, τον μέγα Σιωνιστή-φασίστα Λίμπερμαν- τον ίδιο που βοήθησε στην εκδίωξη των Παλαιστινίων από την Δυτική Όχθη. Κανένας Έλληνας Πρωθυπουργός από την ίδρυση του Σιωνιστικού κράτους, δεν έχει επιδείξει μια τόση περίεργη στάση ενεργής συνεργασίας με τις αποικιοκρατικές διεκδικήσεις του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή. Κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν έχει δείξει τέτοιο ζήλο στο να εφαρμόσει τις απαιτήσεις των αμερικανό-σιωνιστικών οργανισμών και να αδημονεί να εφαρμοστούν.

Το πιο περίεργο στην δουλοπρέπεια του Παπανδρέου προς τα ισραηλινά και αμερικανό-σιωνιστικά συμφέροντα είναι πως συμβαίνει όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος, από την Ευρώπη, την Τουρκία, τον Λίβανο, την Λατινική Αμερική, την Βόρεια Αφρική (Αίγυπτος, Τυνησία) και η πλειοψηφία των Αράβων κινείται προς την κατεύθυνση για απομόνωση του Ισραήλ. Με άλλα λόγια, ο Παπανδρέου αγκαλιάζει μια φίλο-ισραηλινή πολιτική που αλλοτριώνει την Ευρώπη, απομονώνει την Ελλάδα από εκατοντάδες εκατομμυρίων Αράβων και υπονομεύει τις ελληνικές αγροτικές εξαγωγές στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η παράλογη και εξαιρετικά επιζήμια εξωτερική πολιτική του Παπανδρέου ταιριάζει με την αξιοπερίεργη τήρηση και εφαρμογή των πολιτικών αποπληρωμής του χρέους, που του υπαγορεύουν το ΔΝΤ και οι τραπεζίτες της ΕΕ και των ΗΠΑ. Η συμπεριφορά του είναι ιδιαίτερα ντροπιαστική την στιγμή που η επόμενη κυβέρνηση της Ιρλανδίας απειλεί να κηρύξει στάση πληρωμών αν δεν μειωθούν οι δόσεις αποπληρωμής. Στην προθυμία τους να γίνει αρεστός στους υπερατλαντικούς τραπεζίτες, ο Παπανδρέου μάζεψε δισεκατομμύρια ευρώ, κόβοντας κατά 20% τους μισθούς και τις συντάξεις και τα μετέφερε στα ταμεία των τραπεζών. Σε αυτή την διαδικασία, ο Παπανδρέου διπλασίασε τον δείχτη ανεργίας, συρρίκνωσε την οικονομία και υπονόμευσε την όποια μελλοντική ανάπτυξη για την επόμενη δεκαετία. Ο Παπανδρέου απέρριψε την φόρμουλα της Αργεντινής, που αντιμετώπισε μια παρόμοια κρίση το 2001-2, να κηρύξει στάση πληρωμών αντί να εντείνει την φτώχεια. Η Αργεντινή, υπό τον Πρόεδρο Kirchner, αναδιαπραγματεύτηκε το χρέος της, «κούρεψε» τα ομόλογα κατά 75% και κήρυξε στάση πληρωμών. Το αποτέλεσμα ήταν να ανακάμψει από την κρίση και διατηρεί τον δείκτη ανάπτυξης στο 7% εδώ και μια δεκαετία, ενώ μείωσε την ανεργία από 22% σε 6%.

Το ότι ο Παπανδρέου ενεργεί ως ένας πειθήνιος αγγελιοφόρος του Ισραήλ και των Σιωνιστών της Αμερικής, φαίνεται καθαρά από το ότι είναι ο πρόθυμος και επιθετικός «φοροεισπράκτορας» των τραπεζών. Θα μείνει στην ιστορία ως ο πρόθυμος συνεργός στα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου, ένας σημαιοφόρος των άνισων συμφωνιών με την Αίγυπτο και ο θεματοφύλακας των οικονομικών αρπακτικών που καταστρέφουν τις ζωές εκατομμύρια Ελλήνων.

Έχοντας αποδεκατίσει την ελληνική οικονομία με την μεταφορά δισεκατομμυρίων στο εξωτερικό και υπονομεύοντας τις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις αραβικές χώρες, ο Παπανδρέου προσφέρει για πώληση τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις μεταφορών, λιμανιών, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών στους Κινέζους, στους Ισραηλινούς και στους επενδυτές και σπεκουλαδόρους της Wall Street. Είναι ειρωνικό ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου, γιος του πρώην Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, θα ανατρέψει μία προς μία όλες τις πολιτικές του πατέρα του, ειδικά αυτές που έχουν σχέση με την Μέση Ανατολή.

Το 1981, μετά τις εκλογές όπου κέρδισε ο Ανδρέας Παπανδρέου, με κάλεσε στην Αθήνα για να μιλήσουμε για τις πολιτικές και τα προγράμματα της μελλοντικής κυβέρνησης του. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν η σημασία που έδινε στο να στηρίξει τον παλαιστινιακό αγώνα και ότι είχε μια επιτυχημένη συνάντηση με τον Αραφάτ, που του χάρισε ένα πιστόλι. Ένα χρόνο αργότερα, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα για να αναλάβω και να αναπτύξω ένα ερευνητικό κέντρο, με κάλεσε να πάμε για κολύμπι. Μας ακολουθούσαν δεκάδες υποβρύχιοι φύλακες που περιπολούσαν τις παραλίες, γιατί φοβόντουσαν μια πιθανή δολοφονία του από την Μοσάντ, λόγω της φιλίας του με τους Παλαιστίνιους.

Λίγες μέρες αργότερα, περίπου 50.000 Έλληνες, μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, έκαναν πορεία σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, αποκηρύσσοντας τον ρόλο του Ισραήλ στην αιματηρή σφαγή 2000 γυναικών και παιδιών στην Σάμπρα και Σατίλα. Η αντίθεση σε αυτούς τους δύο Παπανδρέου δεν θα μπορούσε να ήταν πιο έντονη: ενώ ο Ανδρέας έβλεπε την Ελλάδα σαν γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αραβική Ανατολή, ο Γιώργος βλέπει την Ελλάδα σαν προαγωγός των ισραηλινών επιχειρησιακών συμφερόντων στην Ευρώπη, ασκώντας πίεση για την κυριαρχία του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή.

Όπως και ο Μπουμπάρακ έτσι και ο Γιώργος Παπανδρέου συνδυάζει την δουλικότητα στους αυτοκρατορικούς μέντορες του με την αλαζονεία και την βία στους Έλληνες. Όπως έδειξαν και οι Αιγύπτιοι, θα χρειαστούν πολλά περισσότερα οι Έλληνες πέρα από τις πορείες και τις περιοδικές απεργίες για να ρίξουν την αυτοκρατορία. Μπορεί όμως να γίνει, όπως έγινε και στο Κάιρο!