Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Μήνυμα υποστήριξης του Sa'adat στην εξέγερση της Τυνησίας

Πηγή: freeahmadsaadat.org 15 Ιανουαρίου 2011

Ο Ahmad Sa'adat, ο φυλακισμένος Παλαιστίνιος εθνικός ηγέτης, έστειλε μήνυμα από το κελί της απομόνωσης του, χαιρετίζοντας τον λαό της Τυνησίας, τον αγώνα και την επανάσταση τους. Συνεχάρη όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην λαϊκή εξέγερση ενάντια «σε ένα σύστημα αδικίας, κατάχρησης και εκμετάλλευσης». Το μήνυμα του Sa'adat τόνισε πως η λαϊκή επανάσταση της Τυνησίας ήταν το φυσικό αποτέλεσμα των χρόνιων πολιτικών περιθωριοποίησης και δικτατορίας και η φυσική λαϊκή αντίδραση στην λεηλασία του πλούτου του Τυνησιακού λαού από το κατασταλτικό και διεφθαρμένο καθεστώς, τους πράκτορες των αποικιοκρατών.

Το μήνυμα το Sa'adat αναφέρει πως το αίμα των μαρτύρων στην Τυνησία, η λαϊκή εμπλοκή, η συσσωρευμένη εμπειρία στον αγώνα και η ανάμειξη ανδρών και γυναικών, πολιτικών κομμάτων και εργατικών σωματείων, αποτέλεσαν τις συνθήκες που διασφάλισαν την προστασία, την επιβίωση και την συνέχιση της εξέγερσης. Κάλεσε να προστατευτούν τα κατορθώματα του Τυνησιακού λαού και να αναπτυχθεί περισσότερο η δικαιοσύνη, η δημοκρατία και ο σεβασμός στις επιλογές των Τυνησίων.

Ο Sa'adat κάλεσε τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις στην Τυνησία να ενωθούν και να προφυλάξουν την λαϊκή εξέγερση της Τυνησίας και να καταφέρουν να ικανοποιήσουν τα δίκαια και νόμιμα αιτήματα της.