Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Το Δίκτυο Al Awda καταδικάζει την προδοσία της μη εκλεγμένης παλαιστινιακής ηγεσίας

Πηγή:al-awda.org, 24/1/2011

Πλήρης  στοίχιση
Οι Παλαιστίνιοι ανά τον κόσμο και όλοι οι υποστηρικτές τους παρακολούθησαν με σοκ, αλλά όχι εντελώς έκπληκτοι καθώς τα μυστικά ντοκουμέντα, «Τα Παλαιστινιακά Έγγραφα», που περιγράφουν με λεπτομέρειες τα χρόνια των επονομαζόμενων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων αποκαλύφθηκαν από το ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών. Ενώ οι Παλαιστίνιοι παλεύουν να κερδίσουν πίσω τα δικαιώματά τους στα σπίτια και τη γη τους, κάποιοι στην μη εκλεγμένη ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ) έκαναν προσφορές να απεμπολήσουν αυτά τα δικαιώματα.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι ήταν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τα δικαιώματα επτά εκατομμυρίων Παλαιστινίων που ζουν σε καταναγκαστική εξορία, να επιστρέψουν στα σπίτια και στη γη τους. Ήταν πρόθυμοι να παραδώσουν τον παλαιστινιακό έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ όπως επίσης σχεδόν όλη τη γη της Δυτικής Όχθης στην οποία έχουν χτιστεί παρανόμως οι μεγαλύτεροι ισραηλινοί εποικισμοί γύρω από την Ιερουσαλήμ. Ακόμα και ο μεγαλύτερος μουσουλμανικός ιερός τόπος, το τέμενος Αλ Άκσα, το Χαρμ Αλ Σαρίφ (ΣτΜ το Όρος του Ναού), ήταν ανοικτό για μια «δημιουργική» λύση.

Πολύ πριν από αυτές τις αποκαλύψεις, το Al Awda, η Συμμαχία για το Παλαιστινιακό Δικαίωμα στην Επιστροφή, τα μέλη του, οι υποστηρικτές και άνθρωποι με συνείδηση στις ΗΠΑ και όλον τον κόσμο ήταν ήδη πολύ καχύποπτοι για τους ελιγμούς εναντίον του παλαιστινιακού λαού που ο Σαέμπ Ερεκάτ, ο Άχμαντ Κουρέι και άλλοι επέδειξαν κατά τη διάρκεια αυτών των μυστικών διαπραγματεύσεων τα τελευταία πολλά χρόνια. Αυτό που διέπραξαν οι αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής είναι μια μεγάλη παράβαση καθήκοντος και μια προδοσία του ίδιου τους του λαού.

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) και τωρινός πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, του οποίου η θητεία έχει προ πολλού λήξει, έχει απόλυτη ευθύνη. Απαιτούμε την άμεση παραίτησή του και απομάκρυνση του από την προεδρία. Μια αυτό-διορισμένη κυβέρνηση μαριονεττών με δεσμούς μόνο με τα αφεντικά της των ΗΠΑ και της ισραηλινής κατοχής, δεν μπορεί να επιτρέπεται να σταθεί. Δεν αντιπροσωπεύει τις προσδοκίες του Παλαιστινιακού λαού, η μεγάλη πλειοψηφία του οποίου ζει σε καταναγκαστική εξορία.

To Al Awda επαναλαμβάνει ότι μια δίκαια και μακροχρόνια ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την επιστροφή όλων των Παλαιστινίων στις αρχέγονες εστίες, πόλεις και χωριά τους, με πλήρη αποκατάσταση όλων των κατασχεμένων και κατεστραμμένων περιουσιών, και αποζημίωση. Ο Παλαιστινιακός λαός ανεξάρτητα από τη θρησκευτική του ένταξη, είναι ιθαγενής στην Παλαιστίνη. Συνεπώς δικαιούνται να ζήσουν οπουδήποτε στην πατρίδα τους την Παλαιστίνη που περιλαμβάνει το σημερινό «Ισραήλ», τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Καμιά συμφωνία, διαπραγματεύσεις ή κόμματα που εμφανίζονται να ξεπουλούν αυτά τα δικαιώματα ή οποιαδήποτε άλλα αναφαίρετα δικαιώματα μπορούν να έχουν την οποιαδήποτε νομική βάση και δεν μπορούν να δεσμεύουν ή να επιβάλλουν στον Παλαιστινιακό λαό να τερματίσει τον αγώνα του για την εκπλήρωση όλων των δικαιωμάτων του.

Η σημερινή ηγεσία της ΠΑ και της ΟΑΠ (PLO), αποδείχτηκε και αναξιόπιστη και ανίκανη. Καλούμε όλους ανθρώπους που αγαπούν την ειρήνη, ανά τον κόσμο, να καταδικάσουν αυτήν τη μη εκλεγμένη, μη αντιπροσωπευτική ηγεσία. Καλούμε επίσης τους ηγέτες που υποστηρίζουν την παλαιστινιακή υπόθεση να μποϊκοτάρουν αυτήν την ηγεσία μέχρι να φύγει και να αντικατασταθεί από νόμιμους εκλεγμένους αντιπροσώπους.

Είναι ώρα για τους Παλαιστίνιους να αναλάβουν τη μοίρα τους και να αντιπροσωπευθούν από αυτούς που μπορούν να φέρουν δικαιοσύνη στην υπόθεσή τους και όχι να υπηρετήσουν τις αθέμιτες ρατσιστικές προσδοκίες των εχθρών τους.

Μέχρι την Επιστροφή

Al Awda, Σύλλογος "Δικαίωμα στην Επιστροφή"