Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Το Viva Palestina ετοιμάζει το επόμενο κομβόι για την Γάζα

Πηγή: www.maannews.net/eng/ 24/8/2010

Το Viva Palestina του βρετανού George Galloway δήλωσε σήμερα ότι θα στείλει στην Γάζα «το μεγαλύτερο κομβόι μέχρι και σήμερα» με ανθρωπιστική βοήθεια στις 18 Σεπτεμβρίου. Το κομβόι, με την ονομασία Viva Palestina, Παγκόσμια Γραμμή Ζωής με την Γάζα, θα ταξιδέψει μέσω Ευρώπης και Μέσης Ανατολής και αναμένεται να φτάσει στην Γάζα στις αρχές Οκτώβρη. Δύο ακόμα αποστολές από την Ντόχα και το Μαρόκο, αναμένεται να συναντήσουν το Viva Palestina, ανέφεραν οι διοργανωτές.

Το Kia Ora Gaza από την Νέα Ζηλανδία, μια αποστολή έξι ατόμων που ελπίζουν πως θα οδηγήσουν τρία οχήματα μέχρι την Γάζα, είπαν ότι βρίσκονται σε μια «ειρηνική ανθρωπιστική αποστολή. Κάνουμε έρανο για να παραδώσουμε την βοήθεια στον λαό της Γάζας. Υποφέρουν κάτω από τον ισραηλινό αποκλεισμό , που έχει καταδικαστεί από τα Ηνωμένα Έθνη, τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και από άλλα παγκόσμια όργανα».

Πάνω από 1000 άτομα και 450 οχήματα έχουν συμμετάσχει στις αποστολές που έχει οδηγήσει ο Galloway στην Γάζα τρεις φορές. Τον Ιανουάριο, ο Galloway απελάθηκε από την Αίγυπτο μετά από τις εντάσεις που προκλήθηκαν, όταν η κυβέρνηση τους είπε πως μερικά από τα οχήματα θα έπρεπε να περάσουν από ένα λιμάνι που ελέγχει το Ισραήλ, πυροδοτώντας διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων.