Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Παρουσίαση του Συλλόγου Al Awda - "Δικαίωμα στην Επιστροφή"

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

Ο Σύνδεσμος «Δικαίωμα στην Επιστροφή» στην Ελλάδα ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2009. Η βάση της ίδρυσής του είναι η στήριξη του δικαιώματος της επιστροφής των παλαιστίνιων προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, στην Παλαιστίνη. Ο Σύνδεσμος AL Awda επιδιώκει να φέρει εις πέρας το στόχο του με την προβολή του παλαιστινιακού ζητήματος και του ζητήματος των παλαιστίνιων προσφύγων - οπουδήποτε αυτοί βρίσκονται. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί:

  • Υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της επιστροφής των παλαιστίνιων προσφύγων στην πατρώα γη τους.
  • Υποστηρίζοντας τον αγώνα των Παλαιστίνιων στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους για ανεξαρτησία, ελευθερία και δικαιοσύνη.
  • Συγκεντρώνοντας τους Παλαιστίνιους που ζουν στην Ελλάδα για καλύτερο συντονισμό του αγώνα και για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους αφορούν ως τμήμα του ελληνικού λαού.
  • Αναπτύσσοντας δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς της Παλαιστίνης και της Ελλάδας.
  • Συγκροτώντας ένα «επιχειρησιακό» κέντρο ενημέρωσης για το παλαιστινιακό ζήτημα μέσω της μελέτης, της αξιοποίησης και της συγκεκριμενοποίησης προτάσεων και προγραμμάτων που θα ωφελούν οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά τους Παλαιστίνιους που ζουν στην Παλαιστίνη καθώς και όσους ζουν στη διασπορά, κυρίως σε στρατόπεδα προσφύγων
  • Συνεργαζόμενοι με όμορες οργανώσεις στην Ευρώπη καθώς και δημοκρατικές οργανώσεις και ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο ισραηλινός ιστορικός Ιλάν Πάπε, προσδιόρισε με ενάργεια τι διακυβεύεται, όταν δήλωσε ότι: «Αναγνωρίζοντας την πράξη του εκπατρισμού- αποδεχόμενοι ως αρχή το δικαίωμα της επιστροφής στους παλαιστίνιους πρόσφυγες -θα μπορούσε να είναι η αποφασιστική κίνηση για την διέξοδο από την σύγκρουση.»

Καλούμε Παλαιστίνιους, άλλους Άραβες που ζουν εδώ, Έλληνες και μετανάστες να συμμετέχουν σε αυτή την ηθικά δίκαιη πρωτοβουλία.

Για να μάθετε περισσότερα για τον Σύνδεσμο και το Δικαίωμα στην Επιστροφή είστε ευπρόσδεκτοι στο περίπτερό μας στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ 9, 10 και 11 Ιούλη.

Καθώς είμαστε στη διαδικασία δημιουργίας της δικής μας λίστας email, παρακαλείσθε να στείλετε το όνομά σας, διεύθυνση email και αριθμό τηλεφώνου για επικοινωνία στο κάτωθι email: alawdah.ror@gmail.com