Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

PFLP: Η διεθνής συνενοχή συντηρεί τη συνεχιζόμενη Nakba του λαού μας

Πηγή: http://www.pflp.ps/english/ 15 Μάη 2010

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στην 62η επέτειο από την Nakba (Καταστροφή), θεωρεί πως αν Nakba είναι η αρπαγή εδαφών, ο εκτοπισμός του λαού μας, η βία, οι σφαγές και ο τρόμος, η αντικατάσταση του ντόπιου πληθυσμού από έποικους και η κλοπή της κληρονομιάς τους και η στέρηση του δικαιώματος για αυτοδιάθεση με τη σιωπή και τη συνενοχή των επίσημων αραβικών καθεστώτων και της διεθνούς κοινότητας, τότε η Nakba συνεχίζεται και σήμερα σε ολόκληρη την Κατεχόμενη Παλαιστίνη. Nakba είναι σήμερα, η δήμευση γης, οι κατεδαφίσεις σπιτιών, το χτίσιμο εποικισμών, ο βάρβαρος αποκλεισμός και οι επιθέσεις στη Γάζα, ο εξιουδαϊσμός και εκσιωνισμός της Ιερουσαλήμ, οι πολιτικές εθνοκάθαρσης, ο ρατσισμός και το απαρτχάιντ και οι προσπάθειες να εξαλειφθεί η συλλογική μνήμη του Παλαιστινιακού λαού και να ισραηλοποιηθεί ο πληθυσμός.

Το PFLP, θεωρεί πως η Nakba – το έγκλημα των σιωνιστικών τρομοκρατικών συμμοριών πριν 62 χρόνια που οδήγησε στην ανακήρυξη του Σιωνιστικού κράτους στις 15 Μάη του 1948 επάνω στα ερείπια της Παλαιστινιακής πατρίδας και στα συντρίμμια του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση, δικαιώματος που έχει κάθε λαός στα εθνικά του εδάφη – δεν θα μπορούσε να είχε συντελεστεί, εξαπλωθεί και συνεχιστεί χωρίς την τυφλή και απεριόριστη υποστήριξη των Ευρωπαίων αποικιοκρατών και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Το Μέτωπο δηλώνει την πολιτική και νομική ευθύνη του Σιωνιστικού κινήματος και του κράτους του, όπως και των αποικιοκρατών και ιμπεριαλιστών συμμάχων του, για την επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στους τόπους καταγωγής τους, όπως απαιτούν τα διεθνή ψηφίσματα συμπεριλαμβανομένου του Ψηφίσματος 194 του ΟΗΕ. Περαιτέρω, το Μέτωπο επαναβεβαιώνει την πλήρη απόρριψή του στην «επανεγκατάσταση» του Παλαιστινίων προσφύγων. Το δικαίωμα της επιστροφής είναι αναφάιρετο, είναι ιερό και εθνικό, είναι πολιτικά και νομικά σωστό και δεν μπορεί να προδίδεται ή να γίνεται αντικείμενο συναλλαγής από καμιά εξουσία. Το PFLP απαιτεί την προστασία των κοινωνικά, πολιτικών και οικονομικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων προσφύγων στις χώρες που έχουν βρει άσυλο, και την ανάγκη να συνεχιστεί ο ρόλος της Υπηρεσίας Ανακούφισης του ΟΗΕ (UNRWA) για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες και απορρίπτει κάθε προσπάθεια να αποδυναμωθεί το διεθνές καθήκον της UNRWA έναντι της σημερινής κατάστασης των Παλαιστινίων προσφύγων.

Επιπλέον, το Λαϊκό Μέτωπο, με αφορμή την 62η επέτειο της Νάκμπα καλεί την Παλαιστινιακή ηγεσία να εγκαταλείψει την εμπιστοσύνη και την εξάρτησή της από τις ψευδείς υποσχέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ και να αναιρέσει την απόφασή της για επανάληψη των αποκαλούμενων έμμεσων διαπραγματεύσεων και καλεί τον Παλαιστινιακό λαό και τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν με όλες τους τις δυνάμεις για να σταματήσουν τη δόλια και καταστροφική Παλαιστινιακή διχόνοια που τόσο καταστροφική είναι για το λαό και τα δικαιώματά του. Ο αγώνας αυτός ισχύος είναι εις βάρος της αντιμετώπισης της κατοχής και ιεραρχεί τα συμφέροντα των παρατάξεων πάνω από τα ανώτατα εθνικά συμφέροντα. Η εφαρμογή του εθνικού εγγράφου συμφιλίωσης (των κρατουμένων) και των συμπερασμάτων του διεξοδικού εθνικού διαλόγου είναι ζητήματα με επείγοντα χαρακτήρα. Πρέπει να οικοδομήσουμε τους εθνικούς μας θεσμούς σε μια δημοκρατική και περιεκτική βάση προκειμένου να αποκαταστήσουμε την ενότητα και να ενισχύσουμε την σταθερότητα και την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού στον αγώνα να νικήσει την κατοχή και τους εποικισμούς και να φτάσει στην ελευθερία, την επιστροφή και την ανεξαρτησία.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ανανεώνει την πίστη του στους μάρτυρες και στον Παλαιστινιακό λαό. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη, την απελευθέρωση και την επιστροφή!

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

15 Μάη 2010