Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Λαϊκή Καμπάνια για την Απελευθέρωση του φυλακισμένου Παλαιστίνιου συγγραφέα Ali Jaradat

Πηγή: www.pflp.ps/english/ 20 Γενάρη 2010

Η Λαϊκή Καμπάνια για την Απελευθέρωση του συγγραφέα και δημοσιογράφου Ali Jaradat, δημοσιοποίησε, στις 20 Γενάρη, επείγουσα έκκληση για την προστασία της ζωής του κρατούμενου Παλαιστίνιου συγγραφέα και δημοσιογράφου. Ο 57χρονος Ali Jaradat έχει τεθεί κατ’ επανάληψη υπό διοικητική κράτηση, με πιο πρόσφατη την κράτησή του από την ημέρα που απήχθη από το σπίτι του στη Ραμάλα στις 22 Απρίλη του 2008, μέχρι σήμερα.

Παρότι έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια που βρίσκεται υπό διοικητική κράτηση, δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ούτε έχει δικαστεί και η κράτησή του ανανεώνεται συνεχώς, κάτω από το πρόσχημα του «κλειστού φακέλου ασφαλείας». Ο Ali Jaratat είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος και μέλος της Γραμματείας της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Συγγραφέων.

Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, έχει υποβληθεί σε ανάκριση, έχει υποστεί σκληρή κακομεταχείριση και έχει παραμεληθεί η υγεία του, καθώς πάσχει από καρδιακή πάθηση και στεφανιαία νόσο μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη στο στρατόπεδο κράτησης Ofer, κατά τη διάρκεια παλιότερης διοικητικής κράτησής του τον Μάρτη του 2004. Από τότε χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή σε καθημερινή βάση. Πάσχει από χρόνια καρδιακή πάθηση, διαβήτη και υψηλή πίεση που απειλούν τη ζωή του, ειδικά κάτω από συνθήκες φυλάκισης και κράτησης. Στα μέσα του 2008, ο διαβήτης του χειροτέρεψε και χρειάζεται πλέον καθημερινή φαρμακευτική αγωγή. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Καμπάνια για την απελευθέρωσή του, του έχουν αρνηθεί σε πολλές περιπτώσεις επαρκή ιατρική φροντίδα, όπως συμβαίνει και με πολλούς ακόμα φυλακισμένους. Στην πραγματικότητα, δεν του έχει γίνει καμιά ουσιαστική ιατρική εξέταση τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια.

Στο διάστημα αυτό έχει περάσει από τις φυλακές Ofer, Naqab, Eshel, Nafha, και Kedar, ευρισκόμενος συνέχεια υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες μεταγωγής και χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή να έχει περάσει από δίκη. Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, έχει απαγορευτεί στην οικογένειά του, στη γυναίκα και τα παιδιά του, να τον επισκεφθούν. Η εντολή διοικητικής κράτησής του επεκτάθηκε για ακόμα μια φορά, μέχρι την 1η Μάρτη του 2010.

Η έκκληση ζητά από όλες τις δυνάμεις για την ελευθερία και τις κοινωνικές οργανώσεις για τη δικαιοσύνη, να δράσουν για την προστασία της ζωής του αγωνιζόμενου συγγραφέα και δημοσιογράφου Ali Jaradat, και να ασκήσουν κάθε μορφής πίεση στην Ισραηλινή κυβέρνηση για την απελευθέρωσή του, την παροχή ιατρικής περίθαλψης και την επιστροφή του στην οικογένειά του.