Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Ahmad Sa'adat: 2010 χρονιά αγώνα, ενότητας και αντίστασης

Πηγή: http://www.pflp.ps/english/ 1 Γενάρη 2010

Σε χαιρετισμό του προς τον Παλαιστινιακό λαό, με αφορμή την Πρωτοχρονιά, ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, σύντροφος Ahmad Sa'adat, αναφέρει πως το 2010, μπορεί να είναι η χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποκατασταθεί η ενότητα του Παλαιστινιακού λαού, θα σπάσει ο αποκλεισμός που έχει επιβληθεί στον ηρωικό λαό της Γάζας, και θα προσαχθούν σε δίκη ενώπιον των διεθνών δικαστηρίων οι κατοχικοί εγκληματίες πολέμου. Καλεί η νέα χρονιά, να είναι μια χρονιά αφιερωμένη στο αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην αντίσταση, μια χρονιά που θα δει να διώχνονται από τη γη της Παλαιστίνης η κατοχή και οι εποικισμοί και να απελευθερώνονται οι φυλακισμένοι, μια χρονιά ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά, μια χρονιά που θα εκπληρωθεί το δικαίωμα των προσφύγων να γυρίσουν στα σπίτια από τα οποία ξεριζώθηκαν.

Το μήνυμα αυτό έστειλε από τα κελιά της απομόνωσης της φυλακής Ramon στην έρημο της Naqab όπου κρατείται, μέσω του δικηγόρου του, που συνάντησε στις 28 του Δεκέμβρη μετά από μήνες απαγόρευσης να επικοινωνήσει μαζί του. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος από το Addameer που κατάφερε να τον συναντήσει, ο Sa'adat έχει ψηλό ηθικό και μεγάλη εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Παλαιστινιακού λαού να βάλει ένα τέλος στην εσωτερική εθνική κρίση και να αποκαταστήσει την εθνική συμφιλίωση σε μια πλατιά βάση.

Ο Sa'adat προειδοποιεί ενάντια στα «μπαλώματα» ή τις «μικροβελτιώσεις» της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, λέγοντας πως η PLO πρέπει εξ ολοκλήρου να ανοικοδομηθεί σε μια δημοκρατική βάση ώστε να περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, μέσα από εκλογές βασισμένες σε αναλογική αντιπροσώπευση για όλους τους θεσμούς της. Τόνισε επίσης, την ανάγκη να τερματιστούν κάθε μορφής διαπραγματεύσεις με τον κατακτητή, λέγοντας πως το μόνο που αυτές, όπως επίσης και η σιωπή των Αραβικών και διεθνών πλευρών, εξυπηρετούν είναι μια κάλυψη νομιμότητας στην συνεχιζόμενη επιθετικότητα, την επέκταση, το ρατσισμό και τα εγκλήματα του κατακτητή. Όπως ανέφερε, οι διαπραγματεύσεις με τον κατακτητή παρέχουν ένα επικίνδυνο προκάλυμμα για τα κατοχικά εγκλήματα – τη συνεχιζόμενη λεηλασία Παλαιστινιακών εδαφών και την καταπάτηση των Παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ιερών τόπων – και επιτρέπουν στον κατακτητή που επιδιώκει να εξολοθρεύσει την εθνική σταθερότητα και τον εθνικό αγώνα, να επιβάλει «τετελεσμένα» που υπονομεύουν βασικά δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού.

Κάλεσε επίσης στη διεξαγωγή μιας επείγουσας συνάντησης της επιτροπής για τον εθνικό διάλογο, προκειμένου να ξεκινήσει μια συνολική αναθεώρηση των Παλαιστινιακών πολιτικών και να διαμορφωθεί ένα συνεκτικό πρόγραμμα στρατηγικής και αγώνα που να βασίζεται στην αντίσταση στην κατοχή, ενώ τόνισε και την ανάγκη κινητοποίήσης και εντατικής δουλειάς για την οικοδόμηση περιφερειακής και διεθνούς αλληλεγγύης, τόσο σε λαϊκό όσο και σε επίσημο επίπεδο.

Κάλεσε για την συνέχιση και ενίσχυση των εκστρατειών ενάντια στην κάθε είδους ομαλοποίηση με την κατοχή, όπως είναι η καμπάνια BDS (μποϊκοτάζ, άρση επενδύσεων, κυρώσεις στο Ισραήλ), εκστρατειών που διεξάγονται με ακούραστη και επίμονη πάλη και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής Παλαιστινιακής στρατηγικής για υποστήριξη των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού και ζήτησε από το λαό, ειδικά με την επέτειο της επίθεσης στη Γάζα, να συλλέγει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τα εγκλήματα του κατακτητή και να ξεσκεπάζουν στα μάτια του κόσμου τα ψέματα του για «δημοκρατία» και «ηθική». Σχετικά με την έκθεση Goldstone που τεκμηριώνει λεπτομερώς τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τον κατακτητή, ο σύντροφος Sa'adat ανέφερε πως χρειάζεται να προχωρήσει και να εφαρμοστεί από τον ΟΗΕ, όπως ζητούν και τα ψηφίσματα της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και της Γενικής Συνέλευσης. Το ίδιο πρέπει να συμβεί, όπως συμπλήρωσε, και με το συμβουλευτικό ψήφισμα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που χαρακτηρίζει παράνομο το Τείχος διαχωρισμού και τους ρατσιστικούς εποικισμούς. Τέλος κάλεσε την PLO και τον Αραβικό Σύνδεσμο να καλέσει άμεσα τον ΟΗΕ και τους σχετικούς θεσμούς να καταστήσουν υπόλογο τον κατακτητή για τα συνεχιζόμενα εγκλήματά του και τον εκσιωνισμό της πόλης της Ιερουσαλήμ.